belettering berlagegebouw

Natuurlijk, er was een mooi plan om het Berlagegebouw te voorzien van een gevelbelettering. Maar het is een Rijksmonument waarbij strenge regels gelden.

Op verzoek van IVG en Verweij ben ik de aanvraagprocedure gestart. Na het doorwerken van een stapel formulieren en het maken van (detail)tekeningen, fotomontages en begeleidende teksten kwam eind juli 2015 het bericht van de Welstand en Monumentencommissie dat “de losse letters tegen het metselwerk van de borstwering van de tweede verdieping, centraal op de ‘entreepartij’, goed zijn gerelateerd aan deze gevel van het monument. De maatvoering en de vormgeving van de letters past bij de uitstraling van het kantoorgebouw en heeft geen negatieve invloed op de achterliggende gevel. Ook het naambord bij de entree sluit in positie en maatvoering aan bij de schaal en de gevelindeling van het pand.” 

Omdat banieren of andere reclameuitingen niet zijn toegestaan op of aan een Rijksmonument was er voor de huurders een probleem van zichtbaarheid vanaf de straat.
In het geheel van de vergunning is er nu ook toestemming verleend om de ramen op een eenduidige wijze en in één kleur te voorzien van een snijtekst van hun betreffende woordmerk.

Begin september gaan we er mee aan de slag.

NAAMVOERING

BELETTERING

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: